Comisiei Extraordinară în Sănătate Publică a municipiului Chișinău s-a întrunit în ședință pentru a discuta situația epidemiologică din capitală. Astfel, autoritățile municipale s-au racordat la prevederile Comisiei Naționale.

În acest sens, transportul rămâne să fie utilizat la capacitate maximă în mun. Chișinău. În acest weekend va funcționa, probabil în weekendul viitor transportul public nu va fi suspendat. În cursul săptămânii la fel, toate unitățile de transport vor fi scoase la linie. În momentul în care diminuăm sau restricționăm transportul, asta înseamnă că vom avea aglomerație și mai mare în stații și în unitățile de transport. Astăzi, pentru a controla și diminua aceste procese, nu avem cum”, a declarat primarul Ion Ceban.

Potrivit lui, dacă vor fi impuse restricții, „îmbulzeala va fi și mai mare”.

Ceea ce este posibil este să găsim soluții pe partea de dotare cu transport public a municipiului. Săptămâna viitoare, vom lansa 20 de troleibuze în mun. Chișinău. Vedem ce putem face cu licitația cu privire la autobuze, mă refer la licitația lansată internațional, inclusiv, cu publicarea în Jurnalul UE de achiziții publice, pentru achiziționarea a celor 100 de autobuze. Dacă m-ar fi ascultat consilierii municipali și ar fi făcut mai puțină politică în acest sens, deja în luna iulie trebuiau să fie autobuze în capitală. Populismul și demagogia ieftină costă. Următorul lucru, am rugat și parlamentul să ne dea o interpretare, pentru că ține de siguranța oamenilor. Noi trebuie să asigurăm foarte multe spitale. Medicii tot sunt obosiți”, a mai spus el.

Totodată, școlile vor fi închise, însă grădinițele deschise: „Pe partea de instituții educaționale noi am transpus și urmează să ne conformăm. Am recomandat platforma Educația Online pentru elevi, părinți și profesori. Acolo a fost completat curriculum. Pentru a repeta materialul, e mai bine să vezi o lecție cu profesorul”.

Hotărârea Nr. 32 Din 27.02.... by Primăria Chișinău