Președintele R.Moldova, Maia Sandu, a adus mulțumiri autorităților României pentru livrarea vaccinului anti-COVID-19 în R.Moldova. Șeful statului a declarat că este „foarte bucuroasă că am primit astăzi primele 21 600 de doze de vaccinuri din generoasa donație din partea României”.

Suntem foarte recunoscători României pentru vaccin. Transportul a fost asigurat cu ajutorul Uniunii Europene. Așteptăm și celelalte doze de vaccin. Le mulțumesc mult medicilor pentru tot ce fac și rugămintea mea este către toți cetățenii să fie vigilenți și să nu admitem creștearea numărului de îmbolnăviri”, a declarat Maia Sandu.

Ambasadorul României, Daniel Ioniță, a declarat că este bucuros de faptul că primele doze de vaccin vin anume din România, având în vedere relațiile speciale ale României cu R. Moldova bazate pe limbă, cultură și istorie.

Vrem să transmitem mesajul puternic de susținere a noastră către toți cetățenii R. Moldova. Cu siguranță vor urma și alte doze și doar împreună vom reuși să depășim această situație dificilă. Îmi doresc ca aceste doze să crească speranța pentru o viață mai bună și un viitor prosper”, a spus Daniel Ioniță.

Ambasadorul UE, Peter Michalko, și-a exprimat profunda gratitudine României pentru această donație valoroasă.

Aceasta a fost posibilă grație mecanismului UE de protecție civilă. Acest moment arată cât de puternică este solidaritate țărilor europene. Este un moment istoric, deoarece vaccinul ajunge pentru prima dată în R. Moldova”, a declarat Peter Michalko.

Știrea inițială!

În aceste clipe pe Aeroportul Internațional din Chișinău a aterizat aeronava SMURD România care a transportat 21 600 doze de vaccin anti-COVID-19 pentru R.Moldova.

La eveniment participă președintele Maia Sandu, Ambasadorul României, Daniel Ioniță, șeful Delegației UE în R.Moldova, Peter Michalko, dar și alți oficiali.

Această donație face parte din pachetul de sprijin pentru Republica Moldova anunțat de președintele României, E.S. Klaus Werner-Johannis cu ocazia vizitei sale oficiale la Chișinău în 29 decembrie 2020 și este un sprijin esențial pentru medicii și personalul medical din sistemul de sănătate al Republicii Moldova implicat în prima linie a luptei împotriva COVID-19.

Citiți și: Primul lot de vaccin anti-COVID-19 pentru R.Moldova, ajunge azi de la București. Mesajul premierului României, Florin Cîțu

Știrea se actualizează!