Inspectarea Sectorului Poliției de Frontieră Aeroportul Internațional Chișinău a avut loc astăzi, 27 februarie curent. Discuțiile susținute cu managerii SPF Aeroportul Chișinău s-au axat pe activitatea propriu-zisă a efectivului, cu accent pe modalitatea de control al trecerii frontierei de stat și respectarea regulilor în sănătate publică.

Totodată, au fost examinate condițiile de muncă, funcționalitatea echipamentul utilizat la controlul special și cum sunt verificate bagajele de mână, inclusiv starea încăperilor aflate în gestiunea subdiviziunii de frontieră.

În această ordine de idei, s-au abordat ultimele prevederi ale Hotărârii CNESP, precum că din 5 martie curent persoanele care vor traversa frontiera Republicii Moldova, pe sensul de intrare, vor fi obligate să prezinte rezultatul testului PCR COVID-19 negativ, efectuat cu 72 de ore înainte de sosire.

Conaționalii noștri care nu vor avea efectuat testul – vor fi obligați să respecte regimul de autoizolare de 14 zile, indiferent de zona din care vin.