Adolescentul de 16 ani, rănit în explozia de aseară din capitală, va rămâne în spital cel puțin trei săptămâni. Contactat de IPN, șeful Secției combustii a Spitalului pentru Copii „Emilian Coțaga”, Igor Calmațui, a precizat că pacientul este în stare de gravitate medie, are arsuri termice de gradul I, II și III, pe față și mâini.

Explozia s-a produs pe 22 februarie seara, la bucătăria comună de la etajul doi a unui bloc cu șase niveluri din strada Independenței. Adolescentul de 16 ani se afla în încăperea în care unde s-a produs deflagrația. Doi copii, de 1 și 10 ani, și o femeie, care se aflau în exteriorul blocului, s-au ales cu traumatisme ușoare.

Potrivit primei versiuni a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, deflagrația s-ar fi produs din cauza încălcării regulilor de apărare împotriva incendiilor la exploatarea echipamentului ce funcționează pe bază de gaz natural.

Detalii: FOTO, VIDEO // Explozie într-un bloc de locuit la Botanica. Trei persoane, printre care doi copii, transportați la spital

Detalii: Noi detalii despre explozia din sectorul Botanica. Un adolescent de 17 ani ar fi vrut să-și încălzească mâncarea