Raionul Ocnița intră sub Cod Roșu de alertă privind situația epidemică în infecția cu COVID-19 din 23 februarie. Potrivit unei hotărâri a Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică Ocnița (CESPO), în cinci localități se instituie gradul de alertă cod roșu.

Este vorba despre: Lencăuți, Gîrbova, Bîrlădeni, Verejeni, Sauca. Astfel, în aceste localități se sistează activitatea școlilor și grădinițelor, cu prezența fizică a copiilor, elevinlor și cadrelor didactice, și se trece la instruirea online. 

Totodată, se sistează activitatea piețelor agricole și comerciale, cu excepția farmaciilor, centrelor de sănătate sau a oficiilor medicilor de familie, a unităților comerciale alimentare în periodata 23.02 - 09.03.

La fel, se suspendă activitățile în cadrul Școlii Sportive, Casei de Creație, Școlii de Arte, Cercurilor artistice din cadrul Casei de Culrută. 

Se sistează activitatea centrelor comerciale în zilele de sâmbătă și duminică, cu asigurarea comercializării produselor alimentare și farmaceutice în incinta acestora. 

Rămâne sistată activitatea transportului urban de pasageri în oraș până la 4 martie. 

Totodată, secția terapie a IMPS spitalul raional Ocnița se transformă în secție COVID din cauza numărului mare de persoane infectate.