Au apărut noi detalii despre deflagrația din căminul locativ de pe strada Independenței, din sectorul Botanica, care s-a soldat cu cinci persoane rănite.

Preliminar s-a stabilit că explozia a avut loc aproximativ în jurul orei 20:00,  în bucătăria comună a apartamentelor 12 și 15, de la etajul 2 al blocului de locuințe.

În acel moment în unul dintre apartamente se afla o femeie în vârstă de 64 de ani, iar în cel de-al doilea se afla un adolescent în vârstă de 17 ani. Ultimul s-ar fi dus la bucătărie ca să-și încălzească mâncarea, însă când a aprins chibritul s-ar fi produs explozia din cauza gazelor acumulate în bucătăria comună.

Adolescentul a fost transportat la spital fiind diagnosticat cu arsuri de gradul 1 - 2 - 3 a feței, dar și pe  partea dorsală. Femeia din cel de-al doilea apartament a tras o sperietură zdravănă și a ieșit din apartament.

Totodată, doi au avut de suferit doi copii  care au fost transportați la IMSP  V. Ignatenco, care se află în stare satisfăcătoare și sunt în afara oricărui pericol.

În urma deflagrației a fost rănită și o femeie care trecea prin apropierea blocului unde s-a produs explozia. Dânsa s-a ales cu o plagă în regiunea capului și la fel a fost transportată la spital fiind în starea de gravitate medie.

Detalii: FOTO, VIDEO // Explozie într-un bloc de locuit la Botanica. Trei persoane, printre care doi copii, transportați la spital