Deflagrație în sectorul Botanica al capitalei. O butelie de gaz ar fi explodat într-un apartament de la etajul doi al unui bloc de locuit, amplasat pe strada Independenței din Chișinău. Trei persoane, printre care doi minori, au ajuns la spital în urma deflagrației.

Imagini de la fața locului au fost publicate și pe rețelele de socializare. Din clipulețe și imagini se obervă mai multe autospeciale ale pompierilor, mașini de Poliției, dar și câteva ambulanțe care așteaptă în rând în fața blocului.

Potrivit ofițerului de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), Liliana Pușcașu, explozia s-a produs într-o bucătărie comună dintr-un bloc de locuit cu șase etaje. Bubuitura a fost atât de puternică încât a afectat geamurile, ușile în apartamentele de la etajele 1- 5.

„În seara zilei de 22 februarie salvatorii din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au intervenit în urma deflagrației, care s-a produs într-un bloc de locuit cu 6 nivele pe strada Independenței 12/1 din municipiul Chișinău. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 20:17 minute. La fața locului au fost îndreptate 4 echipaje de salvatori.

Victime nu au fost raportate, iar potrivit informațiilor preliminare doi minori în vârstă de 1 și 10 ani, precum și o femeie au avut de suferit. Conform datelor operative, copiii au fost internați la Spitalul Clinic Municipal De Copii “Valentin Ignatenco” în stare stabilă satisfăcătoare”, a declarat Pușcașu.