Consulatul General al României la Bălți vine cu un șir de precizări importante, având în vedere numărul foarte mare de cereri primite de la începutul anului și până în prezent.

Anul trecut, în timpul pandemiei consulatul și-a reconfigurat programul, răspunzând prompt tuturor serviciilor considerate urgente, ulterior și-a reluat și activitatea de eliberare a documentelor, apoi s-au reluat programările și preluarea la ghișeu a serviciilor consulare pentru anumite categorii de solicitări, ulterior fiind redeschise porțile și pentru organizarea Sesiunilor de depunere a jurământului, iar din data de 15 februarie la Consulatul General al României la Bălți s-au preluat, inclusiv, dosare de redobândire a cetățeniei române. 
 
Astăzi reprezentanții consulatului anunță că fac tot ce le stă în putință și lucrează la capacitatea maximă impusă de condițiile excepționale privind combaterea răspandirii Pandemiei de Covid 19 pentru a soluționa în termen cât mai scurt și la un înalt nivel de profesionalism, toate solicitările.
 
„Facem apel la buna înțelegere și reiterăm că activitatea Consulatului s-a reconfigurat pentru a răspunde cu prudență noilor provocări. Pentru a evita aglomerația și pentru a permite păstrarea distanței sociale, au fost adoptate următoarele măsuri:
🔹 a fost dublat timpul de preluare a unui serviciul consular;
🔹 accesul în incinta spațiului de lucru cu publicul s-a permis numai la ora programată, nu mai mult de 4 persoane în sala de așteptare cu publicul, cu obligativitatea purtării măștii;
🔹 programul funcționarilor consulari a fost organizat astfel încât să se asigure respectarea normelor de protecție împotriva răspândirii virusului și preluarea a cât mai multor solicitări;
🔹 au fost asigurate dispozitive cu material dezinfectant în sala de lucru cu publicul și igienizarea acesteia la începutul și sfârșitul programului de lucru, precum și ori de câte ori a fost necesar în cursul zilei”, anunță Consulatul General al României la Bălți.
 
Programările, pentru toate serviciile consulare, se fac de către oficiul consular, strict în ordinea cronologică a solicitărilor înregistrate în aplicația www.econsulat.ro înainte și după declararea pandemiei de Covid-19. Veți fi programați și veți primi pe adresa de e-mail utilizată la înregistrarea contului pe www.econsulat.ro, data și ora la care să vă prezentați la sediul oficiului consular.