Șeful adjunct al Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane din cadrul INI, a fost reținut acum câteva minute de către procurorii PCCOCS, ne comunică surse din MAI. El ar fi vizat în același dosar (pe corupere pasivă ) în care a fost reținut ieri un ofițer de urmărire penală de la aceeași instituție. Șeful CCTP, Lilian Levandovschi, a declarat pentru Deschide.MD că nu știe despre reținere deocamdată, dar știe că adjunctul său, Iurie Podarilov, a fost citat azi la Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.

(Update 16:31) Informația ne-a fost confirmată oficial de adjunctul procurorului șef al PCCOCS, Vitalie Busuioc. 

Acesta este bănuit de faptul că, împreună cu alți colaboratori ai Centrului, cu scopul de a primi mijloace bănești, au pretins și estorcat sume de bani în valoare de 30 mii euro, pentru a înceta urmărirea penală în care figura o rudă.

Astfel, sub controlul procurorilor PCCOCS a fost transmisă suma de 10.000 euro, ca primă tranșă a sumei solicitate.

Sancțiunea articolului de care este bănuit acesta, prevede pedeapsa cu închisoare de la 7 la 15 ani cu amenda de la 8 la 10 mii unități convenționale, cu privarea dreptului de a ocupa anumite funcții publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.