UPDATE //15:09 // Mariana Bețivu, ofițerul de presă al IGP, a comfirmat cazul pentru Deschide.MD și a declarat că apelul la serviciul 112 a fost înregistrat la ora 10:50.

Cadavrele celor două victime au fost găsite distanță de  aproximativ 30 metri de la mal și au fost scoase la suprafață de către salvatori.

Potrivit IGSU de la începutul anului 2021 în Republica Moldova s-au înecat 7 persoane, inclusiv 2 copii.

UPDATE // 13:00 // Cei doi copii sunt locuitori ai municipiului Chișinău și se aflau în ospeție la bunei. Conform spuselor unui martor ocular, copilul cel de 13 ani a fost cel care a strigat după ajutor și a fost auzit de cineva care a făcut un apel la 112, iar la fața locului au intervenit de urgență salvatorii de la Stația Puhoi, poliția, dar și o ambulanță,

Copilul de 13 ani a fost transportat la spital.

UPDATE // 12:43 // Preliminar s-a stabilit că un bărbat, în vârstă de 59 de ani, dar și doi nepoți de-ai săi, de aproximativ 4 și respectiv 13 ani, se dădeau cu sania, însă au ajuns pe suprafața lacului înghețat, iar gheața a cedat și cei trei au ajuns în apă.

Băiatul de 13 ani a fost salvat, iar cel de 4 ani și bunelul său s-au înecat.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Trei persoane au căzut în această dimineață, într-un iaz din localitatea Misovca, din raionul Ialoveni. Din primele informații, se cunoaște că o persoană a fost salvată, iar altele două s-ar fi înecat.