Un copil de 9 ani s-a înecat într-un lac din localitatea Săseni, raionul Călărași. Totul s-a întâmplat ieri, 8 februarie.

Contactat de DESCHIDE.MD, ofiețerul de presă al IP Călărași, Călărași, Cristina Vicol, a comunicat că, în urma efectuării actelor de constatare preliminare urmăririi penale şi examinării cazului, s-a stabilit că, ieri, în jurul orei 16:00, minorul de 9 ani, împreună cu un alt minor, de 12 ani, ambii locuitori ai satului Săseni, aflându-se pe o stradă din aceeași localitate, au intrat într-o gospodărie unde se afla un bazin acvatic. Copiii au dorit să alunece pe suprafața gheții subțiri formate deasupra lacului, însă s-au prăbușit în apă.

Minorului de 12 ani i-a reușit să iasă din apă și să meargă la domiciliul mamei amicului său și să o cheme în ajutor.

La scurt timp la fața locului s-au prezentat mai mulți localnici care l-au scos din apă pe minorul de 9 ani în stare de inconștiență.

Tot la scurt timp la fața locului a intervenit și o ambulanță, care, în urma mai multor proceduri de acordare a ajutorului medical minorului, nu au putut decât să constate decesul copilului.

La moment se desfășoară acțiuni de urmărire penală pentru a stabili toate circumstanțeleproducerii incidentului. 

În contextul celor întâmplate, Poliția a constatat faptul că, la o distanță de aproximativ 50 metri, pe aceeași stradă cu casa minorului în vârstă de 9 ani, este amplasată o altă gospodărie nelocativă, care nu dispune de gard și nu este nicicum îngrădită, iar în interiorul gospodăriei este construit recent (vara anului 2020) un bazin acvatic cu o suprafață de aproximativ 15m x 25m și cu o adîncime de aproximativ 2-3 m, bazinul fiind parțial umplut cu apă.