Consilierul prezidențial în domeniul Sănătății, Ala Nemerenco, anunță că a inițiat procedurile juridice de acționare în judecată, pentru apărarea demnității și reputației profesionale, contra celor implicați direct în această campanie - deputații socialiști Vladimir Odnostalco, Alla Darovannaia, Nichita Țurcanu.

„Înțeleg frica socialiștilor și nevoia lor de a denigra oamenii de care se tem. Aceasta nu mă va opri să lupt cu schemele din sistemul de sănătate și să muncesc pentru un sistem medical mai bun, pe care îl merită cetățenii noștri”, scrie Nemerenco pe pagina sa de Facebook.
Amintim că, deputații Vladimir Odnostalco și Alla Darovannaia au făcut un apel către Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale solicitând să anuleze ordinul prin care Ala Nemerenco a primit diploma de master și au cerut demisia acesteia din funcția de consilier prezidențial.
 
Ala Nemerenco a declarat, ulterior, că va discuta legalitatea diplomelor sale cu deputați care „se complac în rol de circari ambulanți”.
Totodată, socialistul Nichita Țurcan, a acuzat-o pe Nemerenco de tăinuirea averii pe care o deține în afara hotarelor Republicii Moldova și a sesizat ANI și Procuratura.