A fost dat în exploatare podul peste râul Răut, parte a drumului național G52, care face conexiune dintre satele Prodănești, Ștefănești, Ciutulești și Cașunca din raionul Florești, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Administrației de Stat a Drumurilor.

Potrivit secretarului de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Mihail Lupașcu, podul peste Răut va asigura accesul direct al celor peste 6200 de locuitori ai satelor Ștefănești, Ciutulești și Cașunca la rețeaua de drumuri republicane.

Directorul general interimar al Administrației de Stat a Drumurilor, Veaceslav Potop, a menționat că participanții la trafic nu vor mai ocoli această regiune, reparația podului facilitând accesul către mai multe artere locale, inclusiv către obiectivele de menire socială. Lucrările de reparație a podului au fost executate calitativ, de către o companie locală, în termenele contractuale stabilite, a accentuat Veaceslav Potop.

Pentru reabilitarea podului a fost valorificată o investiție de circa 13 milioane de lei, mijloace alocate din Fondul Rutier.