Întreprinderea de stat „Calea Ferată a Moldovei” ar putea suspenda circulația tuturor trenurilor locale și suburbane începând cu 12 februarie. Despre aceasta au anunțat de reprezentanții căii ferate la ședința de astăzi a Comisiei economie, buget și finanțe, în cadrul căreia s-a discutat situația privind restanțele salariale la întreprindere. CFM propune această soluție pentru a scuti întreprinderea de pierderi financiare.

„Acestea sunt doar pierderile întreprinderii. Nimeni de nicăieri nu ne subsidează, nimeni nu ne finanțează. Trenurile acestea circulă doar ca cheltuieli a întreprinderii. Plus la toate, practic toate sunt învechite și prezintă pericol pentru pasageri. Acuș vine timpul de vară și căldurile, ele încep a se aprinde și asta este un pericol foarte mare. (...) Nu noi am venit cu inițiativa asta, dar a venit MEI, examinând situația creată la întreprindere”, a spus unul din reprezentanții CFM în cadrul ședinței. 

(Deputații spun că suspndarea circulației trenurilor va fi revoltă mare).

Reprezentantul Ministerului Economiei a spus, în cadrul ședinței, că „din transportarea pasagerilor pe teritoriul republicii, CFM a avut lunar pierderi de la 9 la 12 mln lei”.

Potrivit reprezentantului CFM, suspendarea circulația tuturor trenurilor locale și suburbane începând cu 12 februarie este o soluție pentru reanimarea întreprinderii de a o scuti de cheltuieli suplimentare. „70% din pasagerii care merg cu trenurile locale și interurbane sunt lucrătorii căii ferate. 70% îi primbăm gratis de acasă la muncă și înapoi”, a mai spus acesta. 

La moment, Calea Ferată din Moldova operează călătorii pe direcțiile Chișinău – Bender, Chișinău – Ungheni și Bălți – Ocnița.