Poliția de Frontieră informează că la PTF Tudora și PTF Palanca, din cauza ninsorii abundente și a vântului puternic, se formează suluri de zăpadă și se îngreunează circulația rutieră pe traseu, însă activează în regim normal. În celelalte puncte de trecere traficul este unul echilibrat și activează în regim normal.

În acest sens, Poliţia de Frontieră recomandă tuturor participanţilor la traficul transfrontalier să prezinte prudență maximă la traficul rutier pe drumurile naționale, dar și să se informeze despre condiţiile climaterice în statul de destinație. Șoferii sunt rugați să echipeze mijlocul de transport corespunzător şi să se asigure că toate actele necesare autorizării trecerii frontierei de stat sunt conforme.

Pe parcursul zilei de astăzi, polițiștii de frontieră din Direcţia regională EST au intervenit în mai multe situaţii de deblocare a mijloacelor de transport, care au derapat de pe traseu din cauza poleiului format.

Între PTF Giurgiuleşti-Galaţi şi PTF Giurgiuleşti-Reni, un camion a derapat de pe carosabil, blocând traficul camioanelor de mare tonaj. PF roagă șoferii de camioane să fie înțelegători și cu răbdare până la remedierea situației.

În continuare, polițiștii de frontieră alături de angajații altor structuri MAI vor oferi suportul necesar și vor asigura accesibilitate la trecerea frontierei de stat.