Ex-ambasadorul R.Moldova în Federația Rusă, Andrei Neguța, a fost trimis în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Decizia a fost luată ieri seara, 26 ianuarie, de către magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, iar informația a fost confirmată pentru Deschide.MD de către Emil Gaitur, ofițerul de presă al PCCOCS.

Potrivit lui Gaitur, magistrații de la Judecătoria Ciocana au admis parțial demersul procurorului PCCOCS și au dispus înlocuirea arestului preventiv, cu arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Gaitur a ținut să menționeze că procurorii au contestat încheierea instanței de judecată.

Amintim că, ex-ambasadorului R.Moldova în Federația Rusă, Andrei Neguța, i-a fost schimbată măsura preventivă de arest. Acesta a fost plasat în izolator.

Detalii: Andrei Neguța, din nou după gratii: Din arest la domiciliu - în celulă

Pe 30 decembrie, fostul Ambasador al Republicii Moldova în Federația Rusă, Andrei Neguța, a fost plasat în arest pentru 30 de zile, la domiciliu. 

Detalii: Andrei Neguța, ex-ambasadorul R.Moldova în Rusia, plasat în arest la domiciliu

Neguța a fost audiat și recunoscut în calitate de bănuit de complicitate la contrabandă cu anabolizante, după ce Serviciului Vamal în comun cu angajații Serviciului de Informații și Securitate au contracarat o tentativă de trafic ilicit cu anabolizante. Produsele au fost depistate în compartimentul pentru marfă al unui microbuz cu plăcuțe de înmatriculare CD (corpul diplomatic) ce aparținea Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă.

Detalii: VIDEO // Andrei Neguță, în cătușe la Judecătorie: „Problema nu este la mine. Eu nu sunt implicat”

La moment, în acest dosar figurează patru învinuiți: doi se află în arest în izolatorul de detenție provizorie, în privința altui învinuit instanța a dispus arestul în contumacie, cu anunțarea în căutare, iar în privința celui de-al patrulea învinuit – fostul ambasador - decizia a fost pronunțară astăzi, arest la domiciliu, timp de 30 zile. 

Detalii: Anabolizante, depistate într-un autoturism cu numere diplomatice

Detalii: (UPDATE) FOTO // Microbuzul burdușit cu anabolizante aparține Ambasadei R.Moldova în Federația Rusă. Reacția MAEIE

La două săptămâni după ce pe 5 decembrie a fost depistat, la postul vamal Palanca, un microbuz cu anabolizante, microbuzul aparținând ambasadei moldovenești de la Moscova, ambasadorul Andrei Neguță a fost citat oficial pentru a fi audiat în calitate de bănuit.

În locul lui Neguța, ambasador al R.Moldova în Federația Rusă a fost numit deputatul socialist Vladimir Golovatiuc. 

Totodată, este de menționat că în 12 ianuarie Curtea de Apel a decis schimbarea măsurii preventive din arest la domiciliu în arest pentru fostul ambasador al Republicii Moldova în Federația Rusă. Acest lucru s-a produs după ce la 30 decembrie 2020, instanța a dispus plasarea în arest la domiciliu pentru 30 de zile a învinuitului.