În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 21 025 traversări. Pe sensul de intrare în Republica Moldova s-au înregistrat 9 525 traversări persoane, dintre care 4 748 treceri la frontiera moldo-română, 3 575 treceri la frontiera cu Ucraina și 1 202 treceri aeriene.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei (intrare în Republica Moldova) rămân a fi:

PTF Leușeni – 1 843 traversări persoane;
PTF Sculeni – 1 236 traversări persoane;
PTF Aeroport – 1 202 traversări persoane;
PTF Giurgiulești-Galați - 828 traversări persoane;
PTF Otaci - 783 traversări persoane.

Totodată, pe parcursul a 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:

- un document identificat ca fiind falsificat;
- un caz a fost consemnat privind încălcarea regulilor de transportare;
- trei persoane au fost identificate la frontieră cu consemn național;
- trei persoane au fost documentate pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice (art.76' al CC al RM).

În punctele de trecere a frontierei deschise traficului au fost supuse screeningului 21 025 persoane și completate 315 fișe epidemiologice individuale. La trecerea frontierei de stat nicio persoană nu a prezentat simptome ale infecției de tip Covid-19 (febră, rinoree, tuse seacă).

Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), în decursul a 24 ore au înregistrat 50 de apeluri de la cetățeni, unde s-au oferit consultații vizavi de situația de la frontiera de stat, condițiile de traversare și riscurile în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19.

La trecerea frontierei de stat, obligatoriu călătorii sunt supuși termometriei și sunt informați despre amenzile care vor fi aplicate persoanelor ce nu vor respecta măsurile de profilaxie în contextul coronavirusului.