UPDATE // 10:03 // Mariana Bețivu, ofițerul de presă al IGP, a declarat pentru Deschide.MD că în acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru huliganism, în cadrul căreia urmează să fie stabilite toate circumstanțele în care s-a produs incidentul.

Reprezentantul IGP a ținut să menționeze că oamenii legii iau în calcul mai multe versiuni, una dintre care ar fi și autoincendierea, însă cu exactitate se va stabili la finalul anchetei.

Totodată, oamenii din localitate susțin că acum aproximativ patru zile primarul ar fi declarat greva foamei din cauza unor neînțelegeri cu aleșii locali.

Știrea Inițială

Locuința primarului localității Merenii Noi (r-nul Anenii Noi), Andrei Druzi, ar fi fost ținta unui atac. Noaptea trecută, în jurul orei 01:45, persoane necunoscute au incendiat ușa locuinței și au dat bir cu fugiții de la fața locului.

Incendiul a fost stins de către locatari până la venirea ambulanței. Ulterior, după ce salvatorii au deblocat ușa locuinței, în interiror l-au găsit  în stare de inconştienţă pe alesul local în vârstă de 41 de ani.

Acesta a fost transportat de urgență la Spitalul raional Anenii Noi.

De menționat că Andrei Druzi face parte din echipa „Partidului Nostru”, condusă de Renato Usatîi.