A urcat spre cer încă un jurnalist care a lucrat la Radio Moldova, poetul Ştefan Lozinschi, cunoscut şi cu numele Ştefan Lozie. În luna mai, poetul ar fi implinit 77 de ani, relatează TRM.

Ştefan Lozinschi (Lozie) s-a născut la 20 mai 1944 în satul Cioburciu, raionul Slobozia. În anul 1961 a absolvit şcoala medie din localitate, după care a absolvit Facultatea de filologie a Universităţii de Stat din Moldova, în 1966. După studii, a fost repartizat la ziarul „Tinerimea Moldovei”, unde a activat în calitate de lucrător literar, şef de sector, şef de secţie, secretar responsabil al redacţiei. În anul 1975, pentru merite, a fost transferat la Comitetul de Stat al Sovietului Miniştrilor al Republicii Sovietice Socialiste Moldoveneşti pentru Televiziune şi Radiodifuziune în calitate de redactor-şef. Mai apoi a exercitat funcţia de şef de departament la radioul naţional.

Mulţi ani a lucrat în calitate de redactor-prezentator la Compania Publică Naţională „Teleradio-Moldova”, realizând ciclul de emisiuni radiofonice „Eco-Terra”.

Amintim că săptămâna trecută s-a stins din viață cunoscutul om de radio, prezentatorul Alexei Revenco.