Continuă aderarea personalităților culturale şi intelectuale la platforma unionistă a Partidului Unității Naționale (PUN), în vederea pregătirii pentru alegerile parlamentare anticipate. Declarația aparține președintelui PUN, Octavian Țîcu. Acesta anunță că alături de partidul pe care în conduce a venit cunoscutul regizor și producător Virgiliu Mărgineanu.

„De această dată, alături de noi a venit d-nul Virgiliu Mărgineanu, cineast, regizor şi producător de film, director OWH Studio şi al Festivalului Internațional "Cronograf", un om cunoscut în tot spațiul românesc pentru creația sa cinematografică”, anunță Țîcu pe pagina sa de Facebook. 
În același timp, liderul PUN accentuează că „a fi român şi unionist nu necesită calitatea de membru de partid, prin urmare platforma unionistă a PUN va fi oferită figurilor proeminente româneşti din Basarabia în vederea participării la alegerile parlamentare”.
 
Virgiliu Mărgineanu a absolvit facultatea de Relații Economice Internaționale la Academia de Studii Economice din București şi masteratul în Management Cultural la Scoala Superioară de Comerţ din Dijon, Franța. Are o vastă experiență profesională în domeniul managementului și al producției de film. Este producător a zeci de filme documentare, dar și de ficțiune, spoturi publicitare, videoclipuri, emisiuni TV, campanii publicitare, etc.

Din 2003 este Membru al Uniunii Cineaștilor din R. Moldova, iar din 2011 este Membru al Uniunii Autorilor şi Realizatorilor de Film din România. Din 2001 este directorul Festivalului Internațional de Film Documentar CRONOGRAF. A fost membru al juriului la diverse festivaluri internaţionale de film din România, Rusia, Belarus, Belgia. În 2010 obţine premiul „Emil Loteanu”, premiul anual al Ministerului Culturii în domeniul cinematografiei.

Ținem să subliniem că Virgiliu Mărgineanu este fiul lui Ion Mărgineanu, deputat în primul Parlament, semnatar al Declarației de Independență și profesor cu o experienţă de muncă de 28 de ani. 

Ion Mărgineanu a parcurs în anul 2018 - anul Centenarului Marii Uniri - 520 de kilometri, de la Bălți până la Alba Iulia, pentru a sărbători împlinirea a 100 ani de la Marea Unire alături de români adunați acolo din toate colțurile lumii. În 2020, Ion Mărgineanu a lansat la Bălți cărțile „Traseul Centenarului Marii Uniri” și „O mireasă pentru tata”.