Viorel Morari, șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție, anunță că reținerea sa are ca scop o încercare de a-l intimida și reprezintă un răspuns la critica din ultima perioadă pe care a adus-o procurorului general, Alexandr Stoianoglo.

Procurorul a declarat pentru JurnalTV că se află în aceste clipe în sediul PCCOCS, la audieri.

„Este adevărat că sunt reținut. Reținerea o consider ilegală. Are ca scop intimidarea mea, readucerea la tăcere, pentru critica pe care o aduc lui Stoianoglo, activității procuraturii generale, și pentru activitatea în calitatea de procuror-șef. Mi-au întocmit proces verbal de reținere. Nu m-au luat de nicăieri, eu singur m-am prezentat”, a declarat Viorel Morari, pentru sursa citată.

Amintim că procurorul-șef suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a fost reținut, din nou, de către procurorii PCCOCS. Potrivit unui comunicat emis de Procuratura Generală, Viorel Morari, împreună cu șeful interimar al Serviciului Antidrog al Poliției de Frontieră, sunt cercetați pentru fabricarea unui dosar la comandă. Morari s-a prezentat azi, împreună cu avocații săi, la PCCOCS, unde a fost citat pentru a fi recunoscut și audiat în calitate de bănuit de patru capete de acuzare: ”exces de putere”, ”fals în acte publice”, ”reținerea sau arestarea ilegală” și ”tragerea cu bună-știință la răspundere penală a unei persoane nevinovate”.

Detalii: Procurorii l-au reținut, din nou, pe șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari

De precizat că anul trecut, Viorel Morari a fost reținut în data de 10 ianuarie. Acesta a fost reținut pentru „abuz în serviciu” și „fals în acte”, după ce procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a dispus efectuarea controalelor la Procuratura Anticorupție și la Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze.

Menționăm că, recent, în cadrul unui briefing de presă, Morari a prezentat mai multe documente, dar și date din care reiese că două companii ucrainene, care aparțin direct sau prin intermediar lui Veaceslav Platon, au de facto drept beneficiar final un nume exact ca cel al soției lui Stoianoglo - Kurdova Țvetana.

Detalii: VIDEO // Morari: Soția lui Stoianoglo, beneficiar final al companiilor ucrainești deținute de Platon