Sute de persoane care se eschivau de la organele de urmărire penală au fost reținute de ofițerii Inspectoratului Național de Investigații în 22 de zile. Acțiunile au avut loc în perioada 24 decembrie 2020- 14 ianuarie 2021, în cadrul operațiunei „Căutare”.

Potrivit unui comunicat al IGP, pe parcursul operațiunii, ofițerii de investigații împreună cu polițiștii din întreaga țară au întreprins acțiuni  de căutare a infractorilor care se eschivează de la organele de urmărire penală, judecată, dezertorilor, condamnaților evadați, persoanelor dispărute fără veste și identificarea cadavrelor cu identitatea necunoscută.

„Ca urmarea a activităților, polițiștii au reținut pe teritoriul țării 379 de persoane, dintre care 184  au fost reținuți pentru săvârșirea infracțiunilor grave (vătămare corporală, viol, furt, jaf, escrocherii și circulația ilegală a drogurilor). De asemenea, a fost stabilit locul aflării unei persoane anunțată în căutare ca persoană dispărută fără urmă”, se arată în comunicat.

IGP menționează că pe teritoriul R. Moldova, operațiunea „Căutare” se desfășoară de  două ori pe an.