Trei minori cu vârstele de 14 și 15 ani, originari din mun. Chișinău și Comrat, au fost reținuți de ofițerii Secției investigare infracțiuni a Inspectoratului de Poliție Botanica din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, pentru comiterea a trei furturi din automobile. Aceștia nu sunt la prima abatere anterior fiind documentați pentru infracțiuni analogice.

Potrivit unui comunicat al Poliției Capitalei, cei trei, în perioada 10-13 ianuariei, atât pe timp de zi cât și pe timp de noapte, prin deteriorarea geamurilor au pătruns în interiorul automobilelor de marca ,,Mercedes” și „Skoda”, ce erau parcate în curțile blocurilor de locuit de pe str. Trandafirilor și N.Zelinski. Indivizii au sustras au sustras mai multe bunuri materiale cum ar fi: telefoane mobile, bătururi alcoolice, o geantă și mijloace bănești în sumă de 100 000 lei.

„Prejudiciul cauzat părților vătămate constituie circa 117 836  lei. Urmare a acțiunilor de investigație și urmărire penală întreprinse de polițiști, suspecții în comiterea furturilor au fost reținuți și escortați la inspectorat. Polițiștii au acumulat probe concludente în privința lor. În cadrul acțiunilor procesual penale aceaștia și-au recunoscut vinovăția”, se arată în comunicat.

Minorii sunt cercetați penal în stare de libertate pentru furt, conform legislației în vigoare aceștia riscă amendă în mărime de până la 67 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 ore, sau cu închisoare de până la 4 ani.