Ministerul Afacerilor de Interne (MAI) prezintă scuze publice față de tânărul care a fost ieri agresat și atacat cu un cuțit într-o stație PECO din Criva, Briceni, în timp ce doi polițiști de la Poliția de Frontieră urmăreau aceste scene cu indiferență.

„Ministerul Afacerilor Interne condamnă acest comportament indiferent al angajaților IGPF și a inițiat o anchetă internă pentru a verifica toate circumstanțele și îi va sancționa conform legii. Ne cerem scuze din numele conducerii MAI de la cetățeanul care a fost agresat și care nu a fost ajutat de cei doi polițiști de frontieră. Atitudinea lor nu ne reprezintă, iar acest caz trebuie să fie o lecție pentru toți colegii. MAI ajută și intervine, MAI nu poate fi spectator al unor ilegalități”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a MAI. 
Ministerul susține că, indiferent dacă un angajat al MAI se află în afara orelor de muncă acesta trebuie să intervină în cazul unei ilegalități și nicio ecplicație nu-i poate justifica lipsa unei reacții. 
„Avem și “antiexemple”. Să negăm nu avem dreptul, pentru că problemele care se ascund, niciodată nu se rezolvă. Un angajat al Ministerului Afacerilor Interne, fiind chiar și în afara orelor de muncă, când întâlnește o ilegalitate, sau este martor al unei situații de risc sau pericol pentru cetățean, este obligat să intervină, să ofere ajutor, să stopeze acțiunile agresive. Cu atât mai mult, dacă acest angajat poartă epoleți și a jurat să apere țara și oamenii ei, nici o explicație nu-i poate justifica lipsa unei reacții în astfel de cazuri. Fiind ele unitare, totuși se reflectă negativ asupra întregii echipe MAI, fapt pe care îl regretăm”, se mai arată în postare. 
MAI spune că va reveni cu detalii despre decizia anchetei.
 
Amintim că, un bărbat a fost amenințat cu cuțitul și bătut de către un contrabandist chiar sub ochii a doi Polițiști de Frontieră, care priveau impasibili în timp ce-și cumpărau bere. Incidentul a avut loc în seara de 13 ianuarie, în jurul orei 19:50, într-o stație PECO din localitatea Criva, raionul Briceni.

Detalii: EXCLUSIV (VIDEO) Briceni // Doi polițiști de frontieră urmăresc cu indiferență cum un tânăr este bătut și atacat cu cuțitul

Șeful Serviciului Protecție Internă și Anticorupție, Ion Mămăligă, a declarat pentru Deschide.md că pe cazul dat a fost pornită o anchetă internă, pentru a stabili toate circumstanțele.