Premierul interimar, Aureliu Ciocoi, vindecat recent de COVID-19, anunță că a rămas șocat când a văzut câți bani urmează să achite pentru medicamentele care trebuie administrate pentru persoanele infectate cu noul coronavirus.

Am avut și eu un șoc când am văzut suma care trebuie să o scot din buzunar și chiar m-am întrebat ce se întâmplă cu cetățenii noștri care sunt pensionari și care nu au un venit mai mult decât mediu”, a declarat el.

Potrivit lui, doar un medicament, necesar a fi administrat o lună, l-a costat 3500 de lei.

Costul pentru mine și pentru soție, care la fel a fost infectată cu COVID-19, s-a ridicat la peste 6 mii lei, sub 7 mii. Consider că este foarte mult, dar îmi pare rău să recunosc”, spune Ciocoi.

Premierul interimar a amintit că anterior prețurile la medicamente pentru persoanele infectate cu COVID-19 au fost mai mici: „Prima mea infectare, suportată la sfârșit de august, acest tratament pentru care am dat acum 3500 de lei, a fost procurat cu 450 de lei”.

Amintim că, Aureliu Ciocoi a declarat că autoritățile se așteaptă la un nou val de infectări cu noul coronavirus. Acesta speră ca numărul de infectări/per zi să nu depășească 1000 de cazuri.

Detalii: Aureliu Ciocoi: Ne așteptăm la un nou val de infectări