Un bărbat a fost amenințat cu cuțitul și bătut de către un contrabandist chiar sub ochii a doi Polițiști de Frontieră, care priveau impasibili în timp ce-și cumpărau bere. Incidentul a avut loc în seara de 13 ianuarie, în jurul orei 19:50, într-o stație PECO din localitatea Criva, raionul Briceni.

Din imaginile video se vede cum un bărbat trece de tejghea și îl amenință cu un cuțit pe vânzătorul de la stația PECO. La scurt timp, apare un al doilea bărbat care încearcă să-l calmeze pe bărbatul furios. După doar câteva secunde acesta renunță și se deplasează în sala magazinului unde pot fi observați și doi polițiști de frontieră. Cei din urmă se apropie cu mai multe cumpărături printre care un pet de bere pe care le pun pe tejghea, în tot acest timp privesc cu indiferență agresiunile ce au loc la câțiva metri de ei.

Reporterii Deschide.MD au reușit să afle că victima este un angajat al stației PECO, iar atacatorul este Vitalie David, despre care oamenii din localitate susțin că ar fi un contrabandist cunoscut în regiune.

Contactată de Deschide.MD, victima a declarat că pe 13 ianuarie în jurul orei 10:30 s-a stins lumina la stație și nu era funcțională casa de marcat așa că nu a putut să-i vândă țigări agresorului.

„Acesta s-a enervat și a părăsit stația PECO. Seara s-a întors beat, cu cuțitul, cerând explicații de ce nu i s-au vândut țigări. Am apăsat de multe ori pe butonul de chemare a pazei, însă nu a venit nimeni. Azi butoanele au fost verificate, s-a apăsat pe ele și paza a venit în 12 min. De ce nu au venit atunci nu știu... În magazin mai erau doi polițiști de frontieră și un tractorist. Omul acela, tractoristul, un pic l-a calmat pe agresor...”, a declarat victima.

David se afla în stare de ebrietate când a amenințat casierul și operatorul cu un cuțit, după care i-a luat la pumni, iar administratorul benzinăriei a făcut un apel la 112.

În timp ce individul agresiv îl lovea și amenința cu cuțitul pe operator și casier, în stația PECO se aflau și doi polițiști de frontieră, care și-au achitat petul cu bere la casă și admirau impasbili scena, fără ca să intervină.

Cei doi angajați MAI ar fi Valentin Savin, șef-adjunct al pichetului „Criva” al Poliției de Frontieră și Iurie Gladei.

Surse apropiate anchetei, din cadrul IP Briceni, ne-au comunicat că la fața locului, au intervenit polițiștii unde au depistat mai multe persoane în stare de ebrietate, dintre care și agresorul.

Acesta a fost imobilizat și încătușat, iar asupra lui a fost depistat un cuțit. Agresorul a fost reținut pentru 72 de ore, iar astăzi a fost trimis în arest la domiciliu pentru 30 de zile.