UPDATE // 11:31 // Solicitată telefonic, Cristina Ciobanu, ofițerul de presă al IP Cahul, a declarat pentru Deschide.MD că șoferul în vârstă de 28 de ani ar fi fugit de la locul accidentului cu mașina a avariată. Acesta a fost reținut de oamenii legii noaptea trecută.

Totodată, fiind testat cu aparatul drager, rezultatele au arătat că acesta avea o concentrație de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat.

ȘTIREA INIȚIALĂ

O persoană a murit, iar alta a fost rănită, după ce mașina cu care se deplasau a fost implicată într-un accident rutier. Tragedia a a avut loc noaptea trecută în jurul orei 22:45, în apropiere de localitatea Lebedenco, din raionul Cahul.

Potrivit datelor preliminare, în accident a fost implicat un automobil de marca Volkswagen Passat, cu plăcuțe de înmatriculare de Bulgaria, și la volanul căruia se afla un șofer în vârstă de 28 de ani.

Din motive încă necunoscute de anchetă, tânărul a pierdut controlul volanului, iar automobilul a părăsit carosabilul și s-a izbit violent într-un obstacol.

În urma impactului, o femeie în vârstă de 35 de ani, care era pasageră în Volkswagen, a murit pe loc, iar un bărbat în vârstă de 33 de ani a fost preluat de ambulanță și transportat la spital cu diverse traumatisme.

Șoferul a abandonat automobilul avariat, dar și victimile, și a dat bir cu fugiții. Acesta este căutat de oamenii legii.