Deputatul socialist Petru Burduja a cerut astăzi Procuraturii Generale și Agenției Naționale de Integritate să verifice legalitatea tranzacției privind procurarea de către secretarul general al Președinției, Andrei Spînu, a terenului declarat la valoare de 449 880 MDL și a casei de locuit declarate la valoare de 1 501 168 MDL dobândite în anul 2018, prin prisma legalității împrumutului contractat și achitării acestuia în rate, pentru casa de locuit și terenul aferent acesteia.

Potrivit lui Burudja, Spînu „își ascunde valoarea reală a casei de milioane pe care o deține”.
„În ultimele două săptămâni, în atenția publicului a intrat declarația de avere și interese a secretarului general al Aparatului Președinției, Andrei Spînu. În mod special, faptul că acesta a indicat în document valoarea imobilului pe care-l deține, diminuând de circa cinci ori valoarea reală a acestuia. Cetățenii au văzut cum o casă și terenul intravilan procurate de Andrei Spînu cu 393 500 de euro (echivalentul actual a circa 8 000 000 de lei) au fost declarate cu o sumă sub 2 milioane de lei.
 
Andrei Spînu a recunoscut că a procurat casa și terenul pe care se află aceasta cu suma de 393 500 EUR, sumă achitată în rate timp de doi ani. Această sumă ar fi indicată și în contractul de vânzare-cumpărare înregistrat la notar și cadastru. Astfel, apare o bănuială rezonabilă precum Andrei Spînu eventual ar fi admis acțiuni privind evaziunea fiscală sau a încălcat modul de completare a declarației de avere şi interese personale, care prevede că «Valoarea bunului” (imobile)- se indică valoarea conform documentului care certifică proveniența bunului …»”, scrie Burduja într-o postare pe pagina sa de Facebook. 
 
La scurt timp după anunțul lui Burduja cu sesizările făcute, Andrei Spînu a venit cu o reacție. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, secretarul general al Președinției menționează că toată averea sa este dobândită legal și se regăsește în declarațiile sale de avere și interese. Acesta mai subliniază că nu are venituri din scheme, licitații trucate sau alte ilegalități. 
„Observ un interes sporit față de declarația mea de avere și interese din partea deputaților socialiști. Le comunic pe această cale că, spre deosebire de unii din ei, toată averea mea este dobândită legal și se regăsește în declarațiile mele de avere și interese. Accentuez că eu nu am declarat că aș fi acumulat venituri la nunți, cumătrii și zile de naștere, nu am declarat că am fost ajutat de părinți, nu am scris bunurile pe rude și alte persoane interpuse pentru a ascunde ceva”, 
Eu nu am obținut venituri din afaceri cu statul prin licitații trucate, scheme, contrabandă și alte ilegalități și tocmai din acest motiv am declarat onest totul și am averea la vedere. Toate lucrurile care au apărut în presă sunt preluate din declarația mea publică pe care am făcut-o la ANI. Suplimentar, toate veniturile mele sunt declarate și la FISC, venituri din care am achitat taxe în Republica Moldova și care, sper, sunt folosite pentru proiecte în interesul oamenilor. Nu am ce ascunde și voi fi bucuros să ofer instituțiilor sesizate informația necesară”, explică Spînu. 
În contextul dat, ținem să amintim că și averea socialistului Burduja se află în vizorul ANI și al PG. Asta după ce deputaţii PAS Dan Perciun şi Radu Marian au solicitat ANI să demareze procedura de control al averii şi intereselor personale depuse de socialiştii Corneliu Furculiţă, Vasile Bolea, Petru Burduja şi Odnostalco Vladimir. De asemenea, Procuraturii Generale i s-a solicitat să fie traşi la răspundere penală pentru fals în declaraţii.
 
Ulterior, și deputații Iurie Reniță și Octavian Țîcu au insistat ca ANI și PG să verifice declarațiile de avere și interese a deputaților Corneliu Furculiță, lui Vasile Bolea, Vladimir Odnostalco și Petru Burduja, despre care s-a vehiculat și au fost aduse probe că ar fi implicați în scheme de spălare de bani în cazul „Bahamas”.