Noi reguli de intrare pe teritoriul Irlandei intră în vigoare la data de 16 ianuarie 2021 și vor dura până când vor fi primite informații oficiale de la autoritățile irlandeze, transmite un comunicat al companiei avia Air Moldova.

Astfel, compania informează că, datorită răspândirii noii tulpini COVID-19, toți pasagerii care intră pe terotoriul Irlandei sunt obligați să prezinte un test PCR negativ pentru COVID-19 pe format electronic sau pe hârtie, iar testul trebuie efectuat nu mai devreme de 72 de ore înainte de intrare.

Pentru pasagerii care au intrat în Irlanda fără un test PCR negativ pentru COVID-19, autoritățile irlandeze pot impune sancțiuni administrative sub forma unei amenzi de până la 2.500 de euro și / sau închisoare de până la 6 luni.

La sosire, pasagerii trebuie să se autoizoleze pentru o perioadă de 14 zile.

Compania accentuează o informație importantă: Pasagerii care pleacă cu cursele Chișinău - Dublin, trebuie să completeze on-line declarația Passenger Locator Form. Pentru informația detaliată și pentru completarea declarației online poate fi accesat link-ul de AICI

La completarea declarației, pasagerii vor primi o confirmare pe care va fi necesar să o prezinte la check-in, dar și la poliția de frontieră, la intrare în Irlanda. Declarația poate fi completată cu 24 ore până la zbor, sau chiar în ziua zborului.