Încă un lucrător din sistemul medical al R.Moldova a trecut la cele veșnice. Este vorba despre Ceaglei Svetlana, care la doar 54 ani a murit din cauza complicațiilor provocate de noul coronavirus. Anunțul a fost făcut de IMSP Institutul de Cardiologie.

„Condoleanțe familiei colegei noastre, Ceaglei Svetlana, care a pierdut lupta cu viața la vârsta de 54 de ani din cauza complicațiilor survenite în urma infectării cu COVID-19! Conducerea Institutului de Cardiologie exprimă sincere condoleanţe şi sentimente de profundă compasiune familiei, colegilor de serviciu, prietenilor, rudelor, în legătură cu trecerea în nefiinţă a Svetlanei Ceaglei, care a activat la Institutul de Cardiologie in calitate de felcer-laborant peste 30 de ani. O cunoaștem ca o persoană dedicată, implicată, activă și foarte muncitoare. Institutul de Cardiologie a pierdut un adevărat specialist și un om cu suflet mare. Veșnică amintire! Cuvintele nu sunt îndeajuns să aline durerea, suferinţa şi deznădejdea. Aducem un ultim omagiu colegei noastre. Un gând de alinare şi sincere condoleanţe familiei îndurerate. Dumnezeu s-o odihnească în pace, iar pe cei rămaşi să-i mângâie şi să-i întărească. Fie-i țărâna ușoară!”, se arată în postarea Institutului de Cardiologie. 
Ministerul Sănătății urmează să anunțe oficial decesul felcerului-laborant. Dacă se va confirma, acesta va fi al 68-lea deces în rândul lucrătorilor medicali decedați din cauza COVID-19.
 
Până la ora actuală, 67 lucrători medicali au decedat din cauza infecției COVID-19.