Ex-ambasadorul R.Moldova în Federația Rusă, Andrei Neguța, va petrece următoarea perioadă în izolator. Curtea de Apel a decis schimbarea măsurii preventive din arest la domiciliu în arest la insistența procurorilor de la Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS). Informația a fost confirmată pentru Deschide.md de purtătorul de cuvânt al PCCOCS, Emil Gaitur.

Amintim că, pe 30 decembrie, fostul Ambasador al Republicii Moldova în Federația Rusă, Andrei Neguța, a fost plasat în arest pentru 30 de zile, la domiciliu. 

Detalii: Andrei Neguța, ex-ambasadorul R.Moldova în Rusia, plasat în arest la domiciliu

Neguța a fost audiat și recunoscut în calitate de bănuit de complicitate la contrabandă cu anabolizante. Acesta a declarat că este o comandă politică și pledează nevinovat.

Detalii: VIDEO // Andrei Neguță, în cătușe la Judecătorie: „Problema nu este la mine. Eu nu sunt implicat”

La moment, în acest dosar figurează patru învinuiți: doi se află în arest în izolatorul de detenție provizorie, în privința altui învinuit instanța a dispus arestul în contumacie, cu anunțarea în căutare, iar în privința celui de-al patrulea învinuit – fostul ambasador - decizia a fost pronunțară astăzi, arest la domiciliu, timp de 30 zile. 

Amintim că ofițerii Serviciului Vamal în comun cu angajații Serviciului de Informații și Securitate au contracarat o tentativă de trafic ilicit cu anabolizante. Produsele au fost depistate în compartimentul pentru marfă al unui microbuz cu plăcuțe de înmatriculare CD (corpul diplomatic).

Detalii: Anabolizante, depistate într-un autoturism cu numere diplomatice

Microbuzul cu plăcuțe de înmatriculare CD (corpul diplomatic) aparținea Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă.

Detalii: (UPDATE) FOTO // Microbuzul burdușit cu anabolizante aparține Ambasadei R.Moldova în Federația Rusă. Reacția MAEIE

La două săptămâni după ce pe 5 decembrie a fost depistat, la postul vamal Palanca, un microbuz cu anabolizante, microbuzul aparținând ambasadei moldovenești de la Moscova, ambasadorul Andrei Neguță a fost citat oficial pentru a fi audiat în calitate de bănuit.

În locul lui Neguța, ambasador al R.Moldova în Federația Rusă a fost numit deputatul socialist Vladimir Golovatiuc.