Bărbatul care a murit vineri în urma atacului armat de la Stăuceni s-ar fi târât până în mașină, fiind rănit în abdomen, a urcat în auutomobil, a murit, după care ”camarazii” lui l-au aruncat jos. Aceasta este versiunea cea mai probabilă pe care o documentează procurorii. În urma incidentului, 5 persoane au fost reținute, a declarat pentru Deschide.MD, procurorul municipiului Chișinău, Igor Popa.

Alte patru persoane sunt audiate în calitate de martori pentru că nu au participat la altercația propriu-zisă. ”Ele au rămas afara”.  Popa ne-a mai declarat că toate persoanele au fost identificate, iar acum a rămas identificarea locului aflării unuia dintre cei 12 bărbați veniți la magazinul cu piese auto.
 
La rândul său, procurorul Cornel Bratunov, ne-a spus că, de fapt, sunt trei persoane reținute, deoarece altele două rămân internate în spital. 
 
”Unul dintre reținuți tot este rănit. E împușcat în mână, dar el nu este internat, respectiv va merge astăzi la arest”, a declarat Bratunov. 
 
Până la ora actuală, cazul se investighează în cadrul a două dosare penale. Unul este pornit pe omor, altul pe huliganism.
 
Amintim că, vineri, o persoană a fost ucisă, iar alte trei rănite, în urma unui schimb de focuri de armă pe teritoriul unui magazin de piese auto din Stăuceni.

Acţiunile persoanei care a împuşcat ar putea fi catalogate drept autoapărare.

Bărbatul decedat se află în vizorul persoanelor de drept. Are mai mult de 10 condamnări anterior şi se afla în căutare. În vârstă de 35 de ani, bărbatul a fost condamnat anterior pentru acţiuni cu caracter violent, circulaţie ilegală de substanţe narcotice şi furturi. Câteva luni în urmă acesta a fost eliberat din locul de detenţie.