Alexandru Jizdan, secretarul general al PDM, susține că Republica Moldova va fi fără guvernare încă mult timp, dar și că cineva a dat focul acestei Țări și urmărește dintr-o parte cine va reuși să stingă acest incendiu.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, deputatul democrat scrie că starea lucrurilor în R.Moldova este alarmantă și că, atunci când nu există guvern, Țara este aidoma unei case de unde au plecat părinții, iar copiii au rămas “din capul lor”.
 
De regulă în perioada sărbătorilor de iarnă crește criminalitatea, mai ales în locurile publice, crește și consumul de alcool, din aceastră cauză și conflictele în familii cu violență.
În crizele politice nesiguranța tinde să se transforme în ceva obișnuit. "Nimeni nu-i sigur, doar nu avem Guvern."
Stimați cetățeni,
Se pare că Republica Moldova va fi fără guvernare încă mult timp. Fără bani, fără siguranța în ziua de maine, fără oameni stataliști.
Cineva a dat focul acestei Țări și urmărește dintr-o parte cine va reuși să stângă acest incendiu. În această situație doar "pompierii voluntari" pot salva azi statul nostru, cei care își pun întrebarea: ce va fi cu Republica Moldova în perioada 01.01.2021 și alegerile anticipate?”, scrie Jizdan.
 
Secretarul general al PDM, mai menționează că:
 
„Când este incendiată o casă, toți sar în ajutor să ajute, ulterior poliția îi găsește pe cei care au făcut acest lucru și-i pune la pușcărie. Mai devreme sau mai târziu.
Timpurile grele dau naștere oamenilor puternici, oamenii puternici fac timpurile mai bune, timpurile bune dau naștere oamenilor slabi, iar oamenii slabi fac timpurile mai grele.
Perioada a devenit una grea. Doar cei cu experiență știu cum să procedeze în astfel de situații, dar ei nu sunt acceptați de presupușii “formatorii de opinii". Când vom numi oameni potriviți la locul potrivit, Republica Moldova va fi un stat prosper. O altă cale nu există”.