Ofițerii Direcției Combaterea crimei organizate a Inspectoratului Național de Investigații în comun cu angajații BPDS ”Fulger” au reținut pentru 72 de ore un bărbat de 32 de ani, locuitor al capitalei, membru al unei grupări criminale, deconspirate de Poliție în luna iulie, curent.

Individul este suspectat de complicitate în trafic internațional de droguri, avînd rolul de perfectare a actelor pentru afacerea organizată și desfășurată de alți doi cetățeni ai Israelului. Pentru obținerea documentelor care ar dovedi legalitatea ”afacerii”, acesta a primit bani în sumă totală de 25 000 euro.

La domiciliul suspectului, oamenii legii au depistat și ridicat o serie de acte care vor servi ca probe în cadrul examinării cauzei penale inițiate pentru circulația ilegală a substanțelor narcotice, psihotrope sau a analoagelor lor în scop de înstrăinare.

Dacă vor fi găsit vinovat, acesta riscă închisoare de la 3 la 7 ani.

Poliția continuă să desfășoare măsuri operative de investigație în comun cu omologii din Israel pentru stabilirea și reținerea altor membri ai grupării infracționale.