Grigore Bernavschi, acuzat de avocatul și membrii consiliului AITA că ar fi ocupat în continuare, abuziv și ilegal funcția de director al Asociației Internațională a Transportatorilor Auto din Moldova, respinge orice acuzație. Mai mult decât atât, acesta declară că adunarea generală a membrilor consiliului în care a fost votată realegerea președintelui a fost falsificată, iar acest lucru a fost demonstrat de el prin instanța de judecată.

Grigore Bernavschii declară că de partea lui este decizia Ministerului Justiției, care nu a confirmat realegerea noului președinte, Evghenii Gupceac dar și dar și cea a Judecătoriei Buiucani, care i-a dat câştig de cauză în procesul intentat asupra deciziei adunării generale de al demite din funcție înaintea încheierii mandatului. 

Acesta afirmă că unii membrii de la AITA și președintele ales, Evghenii Gupceac s-au fi opus hotărârilor instanțelor de drept și au efectuat un șir de acțiuni care îi îngrădeau lui Bernavschii dreptul legal de a conduce, ceea ce l-a și făcut să apeleze la compania de servicii de pază GSS.

„Dacă sunt deciziile organelor de drept, care suspendă hotărârea adunării generale, vreau eu, sau nu vreau, trebuie să-mi exercit în continuare obligațiunile de serviciu, mai ales că asociația AITA are o sumedenie de conturi bancare, asociații afiliate și transportatori. Eu îmi asum o răspundere extraordinar de mare. Între timp au fost blocate conturile asociației, telefoanele de serviciu, s-au schimbat lacătele la biroul meu și s-a pus pază cu fețe banditești care nu îmi permitea să intru în birou, a declarat pentru Deschide.md, Grigore Bernavschii.

-------------------Totodată, Bernavschii a afirmat pentru Deschide.md că motivele retragerii funcției sale de președinte, invocate la adunarea generală sunt nefondate, pentru că raportul activității sale a fost apreciat pozitiv, iar motivele reale ar fi dorința unora de a fura bunurile asociației și de a distruge AITA.

Amintim că, recent în cadrul unei conferințe de presă organizată de avocatul și membrii asociației AITA, Grigori Bernavschi ar fi fost acuzat că ar fi folosit metode barbare pentru a-l scoate pe actualul președinte AITA, ales prin votul majoritar la adunarea generală a asociației, din incinta instituției.