Potrivit Ministerului Educației discuțiile din cadrul mesei rotunde organizate sub egida Centrului Național Anticorupție privind necesitatea introducerii educației anticorupție în școli, sunt un prim pas spre dezbatere pentru analiză a instituțiilor unde acest proiect poate fi implementat cel mai util.

Consultantul superior din cadrul Ministerului Educației, Corina Lungu, a declarat pentru Deschide.MD că în urma reformei curriculumului național propunerele oferite de specialistul Centrului național anticorupție se vor regăsi în disciplinele școlare, fie la orele de dirigenție fie la un modul din disciplina educație civică.

„Ministerul Educației este în prezent și în reformă a curriculumui național, a modificării planului-cadru, de aceea urmează să vedem unde vom putea include, dar neapărat lucruile date se vor regăsi insertate la disciplinele școlare. Lucrurile urmează să fie analizate, în așa fel încât să nu se întâmple spontan și unidimensional”, a declarat consultantului superior din cadrul Ministerului Educației, Lungu Corina.

Odată definitivat, curriculumul revizuit va fi implementat în învățământul preuniversitar treapta gimnazială și liceală și va deveni un instrument eficient al CNA și Ministerului Educației în prevenirea corupției.

Dacă acest proiect va fi implimentat în școli, cadrele didactice urmează să trecă cursuri de informare și pregătire pentru ca acest curs să fie unul calitativ și nu doar formal.

„Orice schimbare pe table de șah în procesul educațional necesită și o pregătire a cadrelor didactice”, a mai adăugat consultantului superior din cadrul Ministerului Educației, Lungu Corina.

Amintim că, pe data de 15 februarie în cadrul unei mese rotunde organizate sub egida CNA, la care au participat atât reprezentanți de la Ministerul Educației, directori de școli, cadre didactice, dar și tineri, s-a discutat despre necesitatea introducerii Educației anticorupție ca parte componentă a disciplinei Educație civică.