Doi cetățeni moldoveni, tată și fiu, au fost surprinși la frontieră cu ajutorul unei autospeciale cu sistem integrat de termoviziune, în timp ce transmiteau un colet unor persoane necunoscute din România. Reținerea acestora a avut loc în zona de competență a Sectorului Poliției de Frontieră Lipcani, la data de 15 februarie curent.

Potrivit unui comunicat, în jurul orei 18.40, patrula fixă, dotată cu complexul mobil de supraveghere a frontierei de stat, a observat la marginea satului Pererâta două persoane, una dintre care a rămas pe poziția de observare, iar cea de-a doua a înaintat, pe jos, spre râul Prut. Persoana avea în spate un colet voluminos. Ajunsă pe malul Prutului, a transmis peste râu obiectul altor doi inși din România.

Polițiștii de frontieră au monitorizat acțiunile persoanei în cauză și, când a dispărut în curtea unei case, împreună cu partenerul rămas să supravegheze, au operat reținerea.

Din cercetările primare s-a aflat că este vorba despre doi locuitori ai satului Pererâta, tatăl de 43 de ani și fiul de 15 ani. Ambii au recunoscut că au transportat țigări peste frontiera de stat, cu scop de a obține un profit.

În cazul dat, polițiștii de frontieră continuă investigațiile în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și atragerii la răspundere a moldoveanului, care riscă pentru fapta sa amendă contravențională.