Agricultorii-protestatari care la această oră staționează cu tehnica agricolă la intrarea în Chișinău anunță că, începând cu miercuri, ora 10.00, se pornesc spre Piața Marii Adunări Naționale. Deplasarea în centrul capitalei va fi organizată, inclusiv, de Inspectoratul Național de Securitate Publică al IGP.

Astfel, fermierii ar urma să se întâlnească cu deputații din cadrul Comisiei agricultură şi industrie alimentară pentru a discuta proiectul Politicii bugetar-fiscale. Întrevederile cu deputații Comisiei economie, buget și finanțe, dar și cu premierul Ion Chicu, au fost refuzate.

Agricultorii își îndeamnă colegii care au rămas acasă să se pornească cu tehnica agricolă, începând cu ziua de mâine, spre Chișinău, pentru a se alătura protestelor.

Ei au precizat că nu vor pleca din PMAN până când autoritățile nu vor îndeplini cerințele protestatarilor, printre care menținerea TVA de 8%, crearea unui mecanism de restituire a accizelor la motorină și oferirea compensațiilor de 3 mii/ha pentru grupa a doua de culturi agricole.

Citiți și: Agricultorii vor să ia cu asalt Capitala. Intrările în Chișinău, împânzite cu tractoare

Amintim că în cadrul protestelor din 6 decembrie, Vasile Mîrzenco, directorul executiv al Federației Naționale a Fermierilor din Moldova, a declarat fermierii vor continua să protesteze. Mai mult, el a acuzat guvernarea că ar fi încercat „să bage strâmbe între ei și pensionari, medici, profesori”.

Detalii: Directorul Federației Naționale a Fermierilor: Fermierii ies la proteste. Cerem demisia trădătorilor, tâlharilor și hoților