(UPDATE) Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a fost informat despre operațiunea specială efectuată de Serviciul de Informații și Securitate și Serviciul Vamal al Republicii Moldova cu implicarea unui mijloc de transport cu numere diplomatice arondate Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă.

Potrivit unui comunicat de presă, investigațiile operative sunt în desfășurare, și MAEIE „este cointeresat în clarificarea tuturor circumstanțelor acestui caz, acordând deplina cooperare organelor competente”.

Știrea inițială!

Sursele Deschide.MD anunță că microbuzul cu plăcuțe de înmatriculare CD (corpul diplomatic) aparține Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă. Potrivit surselor noastre, în automobil se afla doar șoferul care transporta 10 cutii de anabolizante.

Aceleași surse susțin că șoferul ar fi prezentat un document de însoțire special precum că ar fi transportat colete diplomatice.

Pe acest caz a fost pornit dosar penal.

Poliția investighează toate circumstanțele cazului.

Amintim că ofițerii Serviciului Vamal în comun cu angajații Serviciului de Informații și Securitate au contracarat o tentativă de trafic ilicit cu anabolizante. Produsele au fost depistate în compartimentul pentru marfă al unui microbuz cu plăcuțe de înmatriculare CD (corpul diplomatic).

Detalii: Anabolizante, depistate într-un autoturism cu numere diplomatice