În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 12.113 traversări. Pe sensul de intrare în Republica Moldova s-au înregistrat 6.539 traversări persoane, dintre care 4.353 treceri la frontiera moldo-română, 1.370 treceri la frontiera cu Ucraina şi 816 treceri aeriene, transmite TRM.

Pe parcursul a 24 de ore, 135 de persoane au fost documentate pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire şi/sau combatere a bolilor epidemice.

În punctele de trecere a frontierei deschise traficului au fost supuse screeningului 12.113 persoane şi completate 6.357 fişe epidemiologice individuale. La trecerea frontierei de stat nicio persoană nu a prezentat simptome ale infecţiei de tip COVID-19.

Ofiţerii de la Linia Verde a Poliţiei de Frontieră în decursul a 24 ore au înregistrat 145 de apeluri de la cetăţeni, unde s-au oferit consultaţii vizavi de situaţia de la frontiera de stat, condiţiile de traversare şi riscurile în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19.

În conformitate cu prevederile Hotărârii CNESP din 27 noiembrie, sunt prelungite măsurile de prevenire şi control a infecţiei COVID-19 la traversarea frontierei de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova. Se permite intrarea pe teritoriul Republicii Moldova a străinilor şi apatrizilor care declară că vin din ţările clasificate ca zonă verde şi se interzice celor care vin din ţările clasificate ca zonă roşie, cu excepţii. Totodată, persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova şi vin din ţările clasificate ca zonă verde nu vor completa Fişa epidemiologică şi nu vor fi obligaţi de a respecta regimul de autoizolare de 14 zile. Dacă punctul de pornire este situat într-o ţară clasificată ca zonă verde, iar în timpul călătoriei au fost tranzitate ţările clasificate ca zonă roşie, persoana este calificată ca venită din zona roşie.

Tranzitarea teritoriului Republicii Moldova este efectuată direct, fără oprire, prin următoarele culoare instituite între punctele de trecere a frontierei de stat: Giurgiuleşti-Galaţi, rutier – Giurgiuleşti-Reni, rutier;Aeroportul Internaţional Chişinău, aerian – Leuşeni-Albiţa, rutier; Aeroportul Internaţional Chişinău, aerian, Palanka-Maiaki-Udobnoe, rutier; Aeroportul Internaţional Chişinău, aerian, Tudora-Starokazacie, rutier; Aeroportul Internaţional Chişinău, aerian - Criva-Mamalîga, rutier.