UPDATE // 10:51 // Șase persoane, printre care ex-conducătorii instituțiilor bancare implicate în devalizarea sistemului bancar din republică, au fost reținute de Procuratura Anticorupție și PCCOCS, cu suportul operativ al CNA, se arată într-un comunciat al PG.

Reținerile au fost precedate de o serie de percheziții, efectuate în cursul zilei de astăzi la domiciliile și în automobilele bănuiților.
 
În prezent, persoanele bănuite, în prezența apărătorilor lor, sunt audiate de procurori asupra circumstanțelor faptelor investigate.
 
„Acțiunile procurorilor poartă un caracter strict legal, eforturile oamenilor legii fiind orientate spre documentarea, în limitele legislației procesual-penale, identificarea și tragerea la răspundere penală a tuturor celor implicați în devalizarea sistemului național bancar, și nu în ultimul rând - recuperarea prejudiciului cauzat statului și cetățenilor”, se mai menționează în comunicatul PG.
 

ȘTIREA INIȚIALĂ

Procurorii Anticorupție au descins în aceastăp dimineață cu percheziții  pe mai multe adrese din Chișinău. Acțiunile au avuc loc în dosarul fraudei bancare, iar în rezultatul acestora, la această oră, cel puțin șase persoane au fost reținute. Informația a fost confirmată pentru Deschide.MD de către Serghei Gavajuc, șeful Procuraturii Anticorupție.

Gavajuc a evitat să ofere mai multe detalii despre acțiuni făcând trimitere la secretul anchetei și a mai  menționat că acțiunile au loc încă și la această oră, iar cu mai multe detalii vor reveni pe parcursul zilei într-un comunicat de pres.

Surse apropiate anchetei ne-au comunicat că acțiunile procurorilor anticorupție i-au vizat pe mai mulți factori de decizie din cadrul Unibank, dintre care ar fi Sergiu Albot ex-vicepreședinte al Unibank.