Departamentul Instituțiilor Penitenciare infirmă atât acuzațiile avocaților deținutului Veaceslav Platon privind presupusele violențe în adresa lui, cât și amenințările în privința avocaților acestuia din partea administrației Penitenciarului nr.13-Chișinău.

Mai mult decât atât, Veaceslav Platon refuză desfășurarea controlului medical complet, care ar elucida starea de sănătate a acestuia, a declarat, pentru Deschide.MD, Ana Botez, ofițerul de presă al Departamentului Instituții Penitenciare.

„În ceea ce privește depistarea a unei presupuse camere de supraveghere în spațiul destinat întrevederilor cu avocații, Vă informăm că, acest caz a fost documentat, iar obiectul (în care aceasta s-ar fi aflat) a fost sigilat și transmis organelor abilitate, care urmează să se expună asupra lipsei sau prezenței obiectelor menționate”, se mai spune în reacția DIP.

Amintim că în cadrul unei conferințe de presă, desfășurată astăzi, avocaţii lui Platon au acuzat conducerea Penitenciarului nr. 13 din capitală că le îngrădeşte accesul la clientul lor, le intereceptează discuţiile şi îi ameninţă.

Avocatul Eduard Rudenco a declarat că instanța a decis ca Platon să nu mai fie prezent la ședințele de judecată. Avocații au mai spus că nu au acces la clientul lor și că le sunt înregistrate convorbirile cu Veaceslav Platon.