Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord și Primăria orașul Fălești au semnat luni, 30 noiembrie a.c., contracte de antrepriză, supraveghere tehnică și drept de autor pentru proiectul de infrastructură „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă în orașul Fălești”, finanțat de Uniunea Europeană. Ceremonia de semnare a contractelor a avut loc la sediul ADR Nord din Bălți.

În urma procedurilor de licitații publice, s-a stabilit că lucrările de îmbunătățire a serviciilor de alimentare cu apă în orașul Drochia urmează să fie executate, în decurs de 10 luni calendaristice, de SRL „Polimer Gaz Conducte”. Valoarea contractului de antrepriză se cifrează la 35,49 milioane de lei, din care 3,31 milioane de lei reprezintă cofinanțarea din partea Primăriei orașului Fălești.

Implementarea măsurilor de aprovizionare cu apă va contribui la modernizarea infrastructurii pentru furnizarea serviciilor de aprovizionare cu apă din orașul Fălești, sporirea ratei de conectare și accesul populației la apă potabilă de calitate, îmbunătățind astfel condițiile de trai ale cetățenilor și menținând starea de sănătate ale acestora.

În urma realizării proiectului, rețelele de alimentare cu apă din orașul Fălești vor fi extinse cu 2,4 km și vor fi construite 2,6 km de rețele de aducție. Peste 15.000 de locuitori ai orașului Fălești vor fi conectați la sistemul de alimentare cu apă.