Ambasadorul României, E.S. Daniel Ioniță, a avut o întrevedere astăzi, 30 noiembrie, cu ministrul Afacerilor Interne, în contextul bunei desfășurări a scrutinului parlamentar din România, din 5 decembrie.

Ambasadorul României a mulțumit relațiilor existente, subliniind că parteneriatului bilateral este unul foarte bun și că MAI a susținut mereu demersurile în contextul anterioarelor alegeri. Totodată, a solicitat sprijinul MAI în vederea bunei desfășurări a scrutinului parlamentar în perioada 5-6.12.2020, în cele 30 de secții de votare de pe teritoriul Republicii Moldova.

Ministrul Pavel Voicu a menționat că România este una dintre ţările UE cu cea mai mare pondere de asistenţă acordată MAI al RM pe plan bilateral, precum şi unul din partenerii strategici ai RM, că există mai multe proiecte în derulare, și că pe 11 decembrie 2020 este planificată vizita șefului Poliției de frontieră a României. Ministru a dat asigurări despre faptul că angajații MAI vor asigura securitatea și buna desfășurare a acestor eveniment. Oficialul a adus aprecieri pentru inițiativele în derulare, menționând că Covid-19 a adus impact asupra mai multor proiecte, care stau în așteptarea realizării.

Părțile au reiterat deschiderea și dorința de a intensifica cooperare pe diverse domenii de activitate și acțiuni de interes comun.