Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale în comun cu ofițerii din cadrul Inspectoratului Național de Investigație cercetează penal încă 5 membri ai grupării conduse de "hoțul în lege" Grigorie Karamalak. Aceștia au fost reținuți în flagrant în Ucraina. 

În cadrul unei cauze penale din gestiunea PCCOCS s-a stabilit că făptuitorii comiteau furturi, jafuri și tâlhării pe teritoriul Republici Moldova, Ucrainei și Federației Ruse, după care, cu bunurile sustrase, reveneau în Republica Moldova și le vindeau. ”O parte din banii obținuți ilegal, făptuitorii le transmiteau în tezaurul clandestin a organizației criminale „Karamalak", ” - se spune în comunicatul PCCOCS.

Timp de patru luni de documentare și monitorizare efectuate de ofițerii din cadrul Inspectoratului Național de Investigație prin prisma măsurilor speciale de investigații (interceptări a convorbirilor telefonice, urmăriri vizuale), Serviciile Operative din regiunea Odessa au reținut în flagrant delict în Ucraina or. Odessa, cinci membri a grupului infracțional cu vârsta cuprinsă între 25 și respectiv 36 de ani, originari din Găgăuzia, domiciliați pe teritoriul Republicii Moldova în raionul Ceadâr- Lunga.

Aceștia, au reușit să sustragă dintr-un bancomat amplasat pe teritoriul unei întreprinderi din orașul Odessa mijloace bănești în sumă de 2 000 000 de UAH, 2400 de dolari, 650 euro.

Toți au fost anterior judecați pentru infracțiuni similare comise pe teritoriul Republicii Moldova și în Federația Rusă.

Suspecții și-au recunoscut vina, fiind reținuți pentru 30 de zile.

La moment, se întreprind măsuri în vederea stabilirii complicității suspecților reținuți la comiterea altor infracțiuni, înregistrate pe teritoriul Republicii Moldova.