Astăzi au fost depuse flori la placa comemorativă a primarului de Chișinău Nicolae Costin, din incinta primăriei capitalei. Costin a inițiat în 1990 procesul de redenumire a străzilor din capitală, atribuindu-le denumiri românești, a oferit denumiri românești și unor instituțiilor de învățământ din Chișinău. Tot Nicolae Costin a fost primarul care a efectuat reforma administrativă a Chișinăului, dobândindu-i localităţii statut de municipiu.

Primăria municipiului Chişinău a găzduit astăzi o manifestare de comemorare a lui Nicolae Costin, primul primar reformator al capitalei R. Moldova (1990 – 1994), unul dintre fruntaşii Mişcării de Renaştere Naţională. La 16 februarie se împlinesc 22 ani de la trecerea la cele veşnice a lui Nicolae Costin.

„Vreau să vorbesc despre acele lucruri pe care le-a făcut Nicolae Costin pentru orașul Chișinău. A inițiat redenumirea străzilor, care purtau toate nume rusești. Astfel 727 de străzi din Chișinău au primit denumiri românești. Sunt cartiere întregi unde denumirile sunt de mitropoliți, de scriitori. A făcut Chișinăul să sune românește. În al doilea rând a schimbat sistemul de învățământ din oraș sub aspectul limbii de instruire, a atribuit instituțiilor de învățământ nume românești. A creat un sistem democratic de administrare a Chișinăului. A schimbat structura administrativă, Chișinăul devenind un municipiu”, declarat viceprimarul Chișinăului, Nistor Grozavu.