În instituțiile de învățământ din Chișinău a crescut numărul de cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus. Astfel, în ultima săptămână au fost înregistrate 101 cazuri noi în rândul elevilor, transmite MOLDPRES.

Viceprimarul Angela Cutasevici a declarat astăzi, la ședința on-line a serviciilor municipalității, că în instituțiile municipale de învățământ a crescut în ultima săptămână numărul elevilor bolnavi de coronavirus. ”În instituțiile municipale de învățământ se înregistrează 207 cazuri de COVID-19 în rândul elevilor, 101 cazuri fiind înregistrate săptămâna trecută”, a spus Cutasevici.

În același timp, oficialul a menționat că în autoizolare se află 2 089 de elevi și 109 angajați, 129 de clase au fost puse în izolare, iar 42 de clase s-au reîntors din izolare. 

Cutasevici a precizat că în grădinițele din capitală numărul îmbolnăvirilor este mai mic. “Au fost înregistrate șase cazuri noi de COVID-19 la copii și 41 de cazuri în rândul cadrelor didactice. În total, în regim de autoizolare se află 371 de copii, iar două instituții de învățământ preșcolar se află în carantină“, a adăugat viceprimarul.