Conducerea Penitenciarului nr. 13 din capitală, acuzată de avocaţii lui Platon că le îngrădeşte accesul la clientul lor, le intereceptează discuţiile şi îi ameninţă.

În cadrul unei conferinței de presă organziate astăzi, avocatul Eduard Rudenco a declarat că instanța a decis ca Platon să nu mai fie prezent la ședințele de judecată. 

Avocații au mai spus că nu au acces la clientul lor și că le sunt înregistrate convorbirile cu Veaceslav Platon.

„Fiind la întervedere cu Veaceslav am depistat o cameră video care era implementată în monitor și un cablu care ducea în camera vecină. O altă cameră a fost găsită în dulap. Noi am solicitat ca șeful penitenciarului să vină și să constate acest lucru, însă au refuzat. Ulterior au venit doi reprezentanți care nu au dorit să investigheze plasarea camerelor. Mai mult ca atât au smuls acele camere au luat procesorul și monitorul. Unul din ei mi-a smuls și procesul verbal. Într-un final noi nu putem acum demonstra existența acelor camere pentru că ele pot fi substituite. Totodată șeful Penitenciarului nr. 13, Igor Pântea mi-a comunicat, ia și te liniștește ori am să comunic altcuiva și o să te liniștească”, a declarat unul din avocați.

Solicitați de Deschide.MD, reprezentanții DIP au comunicat că vor veni ulterior cu o reacție privind declarațiile făcute de avocați. 

Amintim că existența a încă două camere de luat vederi în celula lui Veacaslav Platon a fost semnalată de avocatul Eduard Rudenco. Ulterior, șeful Penitenciarului și încă două persoane au efectuat percheziții în celula lui Platon, întocmindu-se un proces verbal. 

Ulterior, procurorul municipiului Chișinău, Igor Popa, a confirmat că materialele în acest caz au ajuns la Procuratură și că a fost deschisă și o cauză penală.

„Într-adevăr, a fost așa situație când Veaceaslav Platon a predat niște obiecte care au fost găsite la el în celulă și care ar fi niște camere video. Noi urmează să verificăm modul cum au ajuns ele în celula acestuia pentru că deocamdată nu putem spune cum au ajuns. Acestea ar fi putut fi transmise de oricine, chiar și de avocat de ce nu. Sunt mai multe elemente care trebuie luate în considerare, noi urmează să investigăm și ulterior ne vom expune", a declarat Popa.