UPDATE 10:38 - Conducerea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență transmite un mesaj de condoleanțe familiei și rudelor îndurerate pentru trecerea în neființă al plutonierului major al serviciului intern Sergiu Gîndea. IGSU precizează că, subofițerul s-a aflat în exercițiul funcției în cadrul Direcției asigurarea securității antiincendiare la obiectivele de importanță strategică. „În momente de cumplită încercare și suferință pentru întreaga familie și cei care l-au prețuit, conducerea și colegii IGSU aduc un ultim omagiu. Dumnezeu să-l odihnească”, se mai arată în mesajul publicat de IGSU pe Facebook.

UPDATE 9:28 - Potrivit surselor DESCHIDE.MD apropiate anchetei, medicii legiști nu au depistat urme de moarte violentă pe corpul angajatului MAI, decât că avea nasul fracturat. Preliminar, se presupune că acesta ar fi făcut stop-cardiac și a căzut jos, iar din cauza loviturii i-a fost fracturat nasul și a pierdut mult sânge.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Trupul neînsuflețit al unui angajat al Ministerului Afacerilor Interne a fost găsit în această seară zăcând într-o baltă de sânge, în spatele Muzeului de Artă, de pe strada 31 august, din sectorul Centru al Capitalei.

Poliția a fost alertată despre depistarea cadavrului în jurul orei 21:23, iar la fața locului s-a stabilit că victima este un bărbat în vârstă de 47 de ani și este angajat în cadrul Inspectoratului General de Situații Urgente.

La ora actuală nu cunoaștem circumstanțele în care a murit bărbatul.

Grupul Operativ din cadrul IP Buiucani, dar și un medic legist sunt la fața locului.

Vom reveni cu detalii.