Începând din data de 30 noiembrie, va fi interzisă activitatea unitățile de alimentare publică din Capitală pe timp de noapte. O astfel de decizie a fost luată astăzi în cadrul ședinței Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică care a avut loc astăzi la Guvern.

„Începând cu data de 30, pe timp de noapte, nu vor funcționa, cu prezența fizică al clienților unitățile de alimentare publică, doar cu livrare dacă se dorește”, a declarat premierul. 

În cadrul aceleași comisii s-a decis că rămân interzise manifestațiile la care vor participa peste 50 de persoane, angajații din Capitală se vor deplasa la serviciu la diferite ore pentru a evita aglomerările. 

„Se interzice participarea spectatorilor în sălile de teatru, cinema și la alte activități cultural-artistice”, a declarat ministrul Dumbrăveanu.

„Pentru conducătorii instituțiilor publice și private se dispune ca pentru angajații care nu necesită prezența fizică la sericiu să asigure munca la distanță. Astfel pentru unii angajatori vor avea regim special, pentru alții regim flexibil de muncă”, este o altă măsură de prevenire a răspândirii Covid-19.

„Se instituie stare de urgență până pe 15 ianurie, din păcate pentru că în această perioadă sunt și sărbătorile de iarnă”, a menționat Chicu.